רוצה למכור ירושה? הנה 6 דברים שאתה פשוט חייב לבדוק

אחת הבעיות שעומדות בפני אנשים שמקבלים דירה בירושה היא, מה לעשות עם כל הציוד שנמצא בדירה. עם הדירה, אין שום בעיה, אפשר להשכיר/למכור אותה. אפשר כמובן גם להשתמש בה. אך סביר להניח שעם חלק גדול מהציוד, חפצים, ריהוט, אין כל כך מה לעשות. בין אם בגלל שמדובר בדברים ישנים, בין אם זה בגלל שאם אנחנו או מישהו ייכנס לדירה, נרצה להביא דברים משלנו.

זו בעיה כפולה במובנים מסוימים. ראשית, יש את השאלה הטכנית, המעשית, מה בדיוק אנחנו אמורים לעשות עם כל הדברים. שנית, יש את העניין הרגשי, כיצד אנחנו מפנים ציוד וחפצים של יקירנו אשר הלך לעולמו? לא כל אחד יכול לעשות זאת, לא לכל אחד זה פשוט. 

מכירת דירת ירושה

נקודות עיקריות במכירת ירושה:

אנחנו נציג כאן שש נקודות שיכולות לעזור בתהליך של מכירת ציוד וחפצים שקיבלנו מירושה. לפני כן נדגיש. בשביל להתגבר על העניין הרגשי, הרי שאנחנו יכולים להחליט שדברים בעלי משמעות, דברים אישיים שאנחנו מרגישים כלפיהם משהו, אנחנו בהחלט יכולים להשאיר אצלנו ולא למהר למכור אותם. דברים אחרים, בין אם זה מוצרי חשמל, בין אם זה ריהוט או ציוד אחר, מוטב שנמכור אותם. השאלה היא כיצד, אנחנו יכולים לעשות זאת.

למי אנחנו יכולים למכור ירושה?

הפתרון הקל והטוב ביותר הוא למכור לחברות שמתעסקות בתחום של פינוי דירות ירושה. מדובר על חברות שמתמחות בפינוי דירות ירושה. הן גם יסכימו לתת לנו הצעת מחיר עבור הדברים שאנחנו מבקשים למכור. לרוב הן גם ייקחו על עצמן את כל הנושא של פינוי החפצים והרהיטים השונים.

חשוב להדגיש, אותן חברות יספקו צוות מקצועי שיהיה אחראי על כל התהליך של הסידור והפינוי. בהתאם למה שהוסכם בינינו. כך שאנחנו לא נצטרך לטפל בשום דבר. במידה ואנחנו לא רוצים למכור הכל, אז עלינו ליידע את הצוות מראש, ולהחליט מה אנחנו עושים עם כל החפצים, הציוד והרהיטים שאנחנו מבקשים להשאיר אצלנו.

מה הן ששת הנקודות שאנחנו צריכים לבדוק

ניסיון – איזה ניסיון עומד לרשות החברה, בין אם זה בכל הקשור לפינוי וסידור דירות, בכל הקשור לרכישת ירושות וכל דבר שקשור לתחום זה. מומלץ לעבוד אך ורק עם חברות בעלות ניסיון רב, זאת על מנת שלא נצטרך למצוא את עצמנו עובדים עם צוות לא מנוסה, שאנחנו לא יודעים מאיפה הוא בא ומה האמינות שלו. חשוב לבדוק בפרט, האם לחברה יש ניסיון בעיר שלכם, האם היא מכירה את האזור ויודעת כיצד להתנהל בו.

מחירים – חשוב מאוד לעשות השוואות מחירים בין החברות השונות, ולבחון את הנושא לא רק על פי המחיר שמוצע לכם אלא גם על פי התנאים השונים. אנחנו לא נרצה למצוא את עצמנו במצב שאנחנו מקבלים מעט מדי בתנאים שאינם מתאימים לצרכים שלנו.

המלצות וחוות דעת – אתם יכולים להשתמש באינטרנט, אתם יכולים לפנות למכרים וקרובי משפחה, ואתם יכולים גם לבקש מהחברה לספק לכם שמות וטלפונים של לקוחות עבר, אשר יספקו לכם חוות דעת והמלצות על השירות שהם קיבלו. כך תוכלו לדעת האם מדובר בחברה מקצועית ואיכותית, האם אתם יכולים לסמוך עליה.

ביטוח – יש לוודא שהחברה מספקת לכם ביטוח על השירות שהיא מעניקה, ויש לוודא שזה כולל נזקים לבית ולמבנה כולו.

חוזה – יש לבחון מה טיב החוזה שהחברה מציעה לכם, למה היא מתחייבת, האם זה עונה על הצרכים שלכם.

לוח זמנים – מתי החברה תוכל להתחיל בביצוע העבודה, עד מתי היא מתחייבת לסיים אותו בפועל.